Problembeteenden

Valp snart 12 veckor kan ej koppla av/biter

2018-03-29 15:11 #0 av: fillan91

Vi har nu haft vår boxervalp ett par veckor och har lite problem. Han har otroligt svårt att koppla av, sedan dag ett vi hämtade hem honom har han inte lyckats somna på egen hand. När han blir trött går han istället in i en "andra andning" och kutar runt, nosar på allt, river i saker, tuggar på saker etc. Vi har därför tränat passivitet med honom sedan vi fick honom, fått hjälpa honom att komma ner i varv genom ex. ryggsäcken eller lägga oss med honom bredvid i bädden. 

Han är inte understimulerad, vi är ute med honom och utforskar, tränar kontaktövningar (ögonkontakt, vänta, omvänt lockande etc) och där är han hur duktig som helst. Vi miljötränar, åker bil, tunnelbana och hälsar på vänner. Vi försöker ha tydliga och korta övergångar mellan utevistelse, lek, träning och sedan vila. Han sover även med oss i sängen. 

Ingenting hjälper, han slappnar numera av direkt när man sätter honom i ryggsäcksposition ( i början tog det 20-30 minuter av bökande och bitande innan han varvade ner) men han kan fortfarande inte somna själv och i all annan hantering (lägga på sidan, rygg eller i knät så biter han bara)

Dessutom har han nu de senaste dagarna börjat göra utfall mot oss när vi lyfter upp honom (ex lyfta upp för att gå ut och kissa när han vaknat) och då morrar han högt och biter oss ganska hårt.  Dessa utfall kommer väldigt plötsligt och han är en VÄLDIGT bitig valp i övrigt också men vi har försökt att avleda med annat, ignorera när han biter oss och i värsta fall gå därifrån.  Säger man till honom (NEJ eller puttar bort) blir han bara ännu mer taggad och ännu mer hårdhänt. 

Vet att mycket hör till valptiden men det är så oerhört jobbigt när det inte känns som att det går åt rätt håll och vi tvivlar på oss själva.  Är det någon som haft liknande situation eller har några goda råd till oss?

Anmäl
2018-03-29 15:16 #1 av: [HoneyTorbjörn]

Alla är valpar bitiga

Anmäl
2018-03-29 15:19 #2 av: Lojs

Kör ni mycket lugna dagar med? En valp blir lätt överstimulerad och då kan den bli som ni beskriver, övertrött och tokig istället för sömnig.
En valp i ett nytt hem kräver inte så mycket aktivering, att vara med i vardagen och lära sig hur världen fungerar är aktivering i sig. Med det sagt, han kopplar inte av om han får en tuggpinne eller liknande, det är vår räddning när vår valp är på monsterhumör.

Att han blir arg när ni ska lyfta honom kan bero på att han tycker den situationen är läskig. Där hade jag om det är möjligt tagit en paus med att bära valpen och tränat väldigt mycket på att hantering är något positivt.
Om det nu är att valpen tycker det är läskigt när ni lyfter, så blir ni ju ännu mer läskiga om ni säger ifrån i den situationen, så det hade jag undvikit.

"If someone ever says "-You don't need more aquariums."
Stop talking to them, you don't need that kind of negativity in your life."
;)
Medis på akvariefisk.

Anmäl
2018-03-29 15:19 #3 av: Annette

Vår hund kunde heller inte somna ensam i början. Det gick över med tiden. Man får ha i åtanke att han är van vid sin mor och syskon och att det säkert är en stor omställning att flytta från dem och få nya rutiner. 

Vår var också väldigt bitig men gick att avleda med bitleksak. Kan ju vara så att det kliar i tänderna. 

Måste ni lyfta honom när han skall ut? En Boxer blir ju ganska stor så det kan ni ju inte fortsätta med i all evighet ;) Känner han obehag/smärta av att bli lyft med tanke på att han morrar och biter? 


Anmäl
2018-03-29 15:41 #4 av: fillan91

Ja, kan tillägga att de fall vi försökt säga nej eller putta bort är när han försöker hoppa och bita oss i ansiktet, inte när han bara är allmänt bitig/tuggar på händer.

Vi lyfter honom och har gjort exempelvis när han vaknat och ska ut och kissa för att inte kissa inne. Vi bor på 3 våningen utan hiss och måste därför bära honom där trapporna eller exempelvis upp och ner från bilen. Det har inte varit några problem förrän till några dagar sedan, då han helt plötsligt började markera att han inte gillar det. Tidigare har han nästan lugnat sig av att bli upplyft och inte visat på något sätt att han tycker det är obehagligt.

Vi har också funderat på om han har ont, men när vi klämmer igenom kroppen i andra lägen så reagerar han ingenting...

Vi kör absolut lugna dagar, men han är som sagt väldigt aktiv så han skapar mycket aktivitet för sig själv om inte vi gör något med honom. Det blir oftast inte så lugnt och mysigt som vi tänkt oss..

Anmäl
2018-03-29 15:46 #5 av: Annette

I takt med att han växer kan nog obehaget att bli buren öka. 

Boxrar är väldigt aktiva och det sägs att de är valpiga livet ut. 


Anmäl
2018-04-07 21:39 #6 av: vallhund

Liknande problem

http://www.bukefalos.com/threads/valpen-kan-inte-ta-det-lugnt.1462619/

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl