Problembeteenden

Valpen går inte framåt.

2017-11-22 10:51 #0 av: [sb1]

Hej! Jag har en bedårande liten yorkie på 3 månader. Vi har dock lite problem. Väl utanför huset sätter hon sig och vägrar gå. Hon piper och ser ynklig ut (täcke eller utan täcke såhär i vintern).  Ett halv varv runt huset kan ta allt mellan 15 minuter och 30 minuter. Det är ohållbart i längden eftersom vi tränar henne i rumsrenhet och vi är ute flera gånger om dagen.  Är man på andra ställen med henne, i skogen eller i stan, går hon jättefint. Bäst är utan koppel såklart men man kan ju inte ha henne lös i bostadsområdet med bilar och andra hundar. 

Vad GÖR man? Vi har uppmuntrat, avlett, tjoat och tjimmat, mutat, vädjat, puttat henne försiktigt i rätt riktning, markerat lätt i kopplet, väntat ut henne - ingenting hjälper. Leksaker hon älskar inne skiter hon i ute. Vi är helt desperata. Är det något fel på henne eller har hon fastnat i en fix idé? Behöver vi anlita hundpsykolog? 

Jag och sambon är ledsna och trötta. Ingenting hjälper ju! Att släpa hunden i kopplet på magen är inget alternativ - det är djurplågeri så sådana förslag undanbedes. Kontakten blir inte bättre mellan oss och hunden med en sådan manöver. 

Hoppas innerligt på svar!

Anmäl
2017-12-09 20:32 #1 av: Willethepoodle

Ringa kanske till en veterinär?
Annars kan man ringa till uppfödaren och fråga om hjälp, Då våran hund var valp, Ville han inte gå ner för trappen, så vi ringde uppfödaren för att visa att det inte var nå farligt att gå ner för trappen då när hans mamma gick ner hur lätt och fint som helst.
Annars kanske det Bara är en fix idé

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.