Hormoner och uppväxt

7 mån tik

2017-01-24 10:15 #0 av: Pms74

Har en 7 månaders tik och i förra veckan hade hon litta flytningar o var lite knäpp gällande kissandet ena dagen skulle hon ut var 10 minut för andra dagen typ mer sällan för att sen vara normal. Hon har varit pigg o alert hela tiden o höll även koll på hennes temp. Ringde veterinären o rådfråga och dom trodde det kunde vara vaginit eller att hon hade första löpet på gång o hon hade även mer brunaktiga flytningar en eller två dagar. Dock har allt detta upphört o hon beter sig typ som vanligt busig och allt vad det innebär o flygningarna satt bara i nån dag dock har jag inte sett henne blöda än och undrar kan dom ha löp utan att blöda för det är väldigt mycket snusande ute men som sagt hon e väldigg pigg o alert typ som dom ska vara i den åldern

Anmäl
2017-01-28 15:43 #1 av: XeZafir

Tror inte du behöver vara orolig. Mycket troligt att det är ett förlöp.

Sen kan tikar ha "tysta" löp, dvs att de inte blöder vid löpning. Kanske inte så vanligt när de är unga, det vet jag inget om, men det din tik har haft är troligt ett tidigt löp.

Bra att du är uppmärksam på henne :) Lycka till!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.