Kost & Hälsa

Underbett, hjälp valp.

2016-11-29 19:03 #0 av: StinaasP

Hej, har en valp på 9 veckor av rasen Puli han gick igenom veterinärbesiktningen med UA på allt utom bettet. Han har ett "lätt underbett". Uppfödaren gav oss inga garantier men givetvis är det "målet" att bettet ska rätta sig till ett saxbett. Jag är väl medveten kring problematik kring bettfel och valt att ta på mig ansvaret för att min valp/hund ska få må bra. Han ska inte avlas på eller ställas men ett saxbett vore mycket bättre för hans egna hälsa. Googlat lite då folk menar att man kan hjälpa hunden få ett korrekt bett länkar nedan. 

Finns det något sätt jag kan hjälpa min 9 veckors valp att utveckla ett ok bett helst saxbett men främst inget allvarligare underbett? 

http://www.kenneldoubleuse.com/4-haelsorad/haelsorad/41-underbett 

Här är länken.

Även läst mig till att vissa trycker på tänderna? 

Anmäl
2016-12-07 09:47 #1 av: Tokryck

Ser att du fått svar på annan plats (hundarifokus tror jag) så jag vill bara säga som de säger. Tryck inte på tänderna utan kontakta veterinär för en koll. Är det mindre så är det oftast inga problem. Det finns de som lever utmärkt med ett ganska stort underbett.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.