Kost & Hälsa

Foder till er valp

2016-07-06 22:51 #0 av: Frida B

Bytte ni foder när ni fick valp eller går er valp på samma foder som hos uppfödaren?

Dobby får det som uppfödaren gav, RC junior, men inte länge till. Han skiter löst, luktar hur illa som helst och stora högar. (Som väntat från RC). Ska byta till Acana, hade tänkt att han skulle få äta upp denna säcken men han är så pass kass i magen att jag inte kan vänta. Ska köpa säck snart och börja fasa över.

 Sajtvärd på Akvarieräkor ifokus och medarbetare på Agility ifokus             
(f.d MelvinMimmiLufsen)

Anmäl
2016-07-06 22:56 #1 av: alltidnordin

Jag bytte efter 1-2 veckor hemma pga lös avföring (Four Friends från uppfödaren). Hans mage har kaosat endel (verkar vara ganska känslig) så har fått endel veterinärfoder mellan varven. 

Nu äter han Pure Natural, vilket han fungerar bra på. Orijen, Acana osv total ratar han. Väldigt kräsen liten här... Gapskrattar

Anmäl
2016-07-06 23:08 #2 av: [linda1989]

Bytte också rätt snabbt från RC som uppfödaren hade, fasade in Acana och senare Taste of the wild som han ätit bättre av. Valpen hade kingsmoor men fasade in Taste of the wild där också. 

Anmäl
2016-07-07 06:43 #3 av: Turast

Collien hade RC, bytte snabbt som attan till Nordic färskfodret

aussien hade eukanuba (stav??) Och gick ok på det så jag lät henne äts upp säcken sen blev det VoH

Medarbetare på Valp och Unghund ifokus!
 Peace out~    - Turast
Blogg: Unidogs

Anmäl
2016-07-07 18:06 #4 av: Changrila

Barfade från första dag hemma. Uppfödaren barfar inte. Ser ingen anledning till att fortsätta ge mat som inte passar perfekt.

Anmäl
2016-07-08 07:07 #5 av: Tokryck

Bytte ganska snabbt jag med. Fungerar inte maten på hunden (eller att det i övrigt ändå är ett kasst foder) ser jag ingen anledning att inte byta. Jag vet vad jag vill ge till min hund och kommer bara köpa en liten säck av uppfödarens för att ha hemma (för en mjuk övergång) men sen byta till det jag vill ge.

Anmäl
2016-07-10 19:17 #6 av: fridarebecka

Min kommer att äta taste of the wild + smakprover av nordic hos uppfödaren, så jag kommer inte känna någon stress alls att byta foderGlad Tanken är att byta till VoH senare, men är väldigt nöjd med taste of the wild, så ingen stress att byta somsagt(såvida det funkar bra på vår valp).

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.