Träning

Lära in kommandot stanna

2016-07-01 17:33 #0 av: emmispemmiss

Hur och när började ni lära in kommandot stanna till er valp?

Våran valp är 11 veckor och kan sitt, ligg och vänta snällt på maten. Nästa steg är att börja lära honom att stanna, så vill gärna ha lite goda råd och tips!

Anmäl
2016-07-01 17:37 #1 av: jenmjao

Jag gör så (tränar fortfarande på detta med valpen) att jag sätter eller lägger honom nu i början, säger stanna, "reser" mig till hälften klickar (om han ligger kvar) ger godis, säger stanna backar, klickar och ger godis, går runt i cirklar (nära håll) sedan går runt honom m.m. Man ska dock alltid se till att hunden väl stannar när man säger stanna, känner man att hunden tappar fokus och tänker gå är det bättre att träna på annat istället för att förstöra kommandot stanna. Ta det lugnt tills hunden väl har förstått kommandot en liten del, öka efter det med hur mycket hunden klarar. Glöm inte olika miljöer i träningen, Bara för hen kan stanna inne kan hen det inte ute, m.m. Och ibland krävs det att börja om ifrån ruta ett i ny miljö.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.