Träning

Ensamhetsträning!

2016-05-10 17:55 #0 av: tmickis

Hur gjorde ni när ni ensamhetstränade er valp? Hade ni problem med detta eller gick det bra? Glad

Det är intressant att läsa hur olika man gör med ensamhetsträningen utav sin valp/Unghund Skrattar

Anmäl
2016-05-10 21:35 #1 av: alltidnordin

Jag började med att stänga dörren när jag gick på toa/duschade (bor i en etta så lite svårt att träna i annat rum), sedan gick jag ut med soporna/hämtade tvätt och lite såna snabba saker. Sedan ökade jag på sakta men säkert, var aldrig borta lika länge utan varierade tiden väldigt mycket. Så en gång lite längre, gången efter kort osv. 

Så har vi fortsatt. Nu är han 8 månader och har som längst varit hemma själv i 3,5 timme. Skulle säkert klara längre också. Jag filmar honom med jämna mellanrum så jag ser förändringar, så man kan åtgärda det direktGlad

Anmäl
2016-05-11 09:46 #2 av: jenmjao

Min valp är 15veckor och jag har börjat med att gå ut utanför dörren (jag har loftbalkong precis utanför). Och så får han vara ensam när han äter för annars tar han min äldre hunds mat ;) Annars är han inte så mycket ensam och jag vet inte hur jag ska göra för när han får nog krafsar han på dörren, ska jag bara vänta ut det då? Säga ifrån?
Jag har tid på mig så det är ingen fara. Min pappa hjälper mig när jag är i skolan och på möten.

Tillägg: Han är väldigt mammig, varenda människa jag bett se efter honom har sagt att han blir orolig såfort jag försvinner.

Anmäl
2016-05-11 17:13 #3 av: alltidnordin

#2 Vänta ut tills han slutar krafsa, om det så bara är för någon/några sekunder. Då går du tillbaka in.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.